Kleuranalyse

De juiste kleuren maken mooier

Sommige kleuren staan iemand voortreffelijk en lokken complimenten uit over kleding of make-up. Andere kleuren maken iemand grauw en laten rimpels en lijnen sterker uitkomen. Dit heeft te maken met de kleurnuances in ieders gezicht. Op grond van huid, haar en ogen kan een kleurstyliste vaststellen welke tinten het meest flatteren. Nel Klootwijk van Beau Dermis is zo’n kleurstyliste.

“De hele kleurenanalyse is gebaseerd op een onderverdeling georiënteerd op de vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter”, vertelt Nel. “Er wordt verder onderscheid gemaakt tussen een koel zilver type of een goud type. Het advies mag dan vaak simpel lijken, voor de analyse zelf die eraan vooraf gaat komt bepaald meer kijken”, legt zij uit. “Ik voer de kleurenanalyse uitsluitend bij daglicht uit. Voor het raam bij het volle daglicht staat een grote spiegel. De cliënt neemt plaats voor de spiegel zonder make-up. Aan de hand van de speciaal bij elkaar gekozen doeken met tachtig verschillende kleuren laat ik de mensen zien welke kleuren hen beslist niet staan.”

20141015_BeauDermis_0011

Na het uittesten krijgt de klant vervolgens zijn eigen kleurenpaspoort mee met 54 verschillende kleuren. Ter afsluiting van het kleurenadvies wordt de cliënt opgemaakt in de voor haar geschikte kleuren en indien nodig geadviseerd over de juiste haarkleur.
Nel Klootwijk geeft een kleuradvies voor individuele personen, maar ook in klein groepsverband. Ook voor mannen is een kleuradvies nuttig, ook zij kunnen zich melden voor een afspraak.