Collageen Inductie Therapie

De Dermaroller™ therapie is een ‘micro-chirurgische needling behandeling’. Een procedure die de huid aanzet zichzelf te herstellen door celdeling en aanmaak van nieuwe collageen- en elastinevezels.

dermaroller-2dermaroll

Resultaten
De Dermaroller therapie zorgt voor een duidelijke verbetering van de huidtextuur bij o.a. acne en atrofische littekens, grove poriën, brandwonden, verouderde en zonbeschadigde huid, rimpels en lijntjes in aangezicht en decolleté. Op het lichaam voor striae en littekens.

Dit resulteert in een gladdere, jongere, strakkere, stevigere en gezondere huid. Deze therapie, ook wel Collageen Inductie Therapie (C.I.T.) genoemd, is ontstaan uit diverse medische en wetenschappelijke studies. Het kan alleen veilig worden uitgevoerd met gecertificeerd medisch materiaal. De therapeutische Dermaroller™ bevat 162 microscopisch kleine naaldjes tussen de 0,5 en 1,5 mm lengte die over de huid gerold worden. Hierdoor ontstaan duizenden microscopische perforaties en kanaaltjes in de huid (dermis).

Bloedvaatjes worden doorgeprikt zodat er bloedplaatjes vrijkomen die op hun beurt groeifactoren vrijlaten die celdeling en de aanmaak van nieuwe collageen en elastine stimuleren. Dit is een natuurlijke herstelreactie van de huid.
Bijkomend voordeel is dat de huid, door de gemaakte kanaaltjes, maar liefst 200x beter in staat is om actieve ingrediënten en werkstoffen uit cosmetica op te nemen. De textuur van de huid verandert al na enige dagen en zal na 6 tot 8 weken op zijn top zijn.
Ook dan pas kan een eventuele vervolgbehandeling plaatsvinden. Het advies is 2 à 3 behandelingen voor het optimale resultaat. Bij diepere littekens kan dit mogelijk 5 à 6 behandelingen zijn.

dermaroller1dermaroller-1

Wat maakt het uniek?
Een behandeling met de Dermaroller kan op alle gewenste huidoppervlakken van het lichaam worden uitgevoerd. 

Na de behandeling
Onmiddellijk na de behandeling zal de huid er, afhankelijk van de (huid)gevoeligheid, rood uit kunnen zien en warm en stevig aanvoelen. Ongeveer een uur na de behandeling is de roodheid met ± 50% verminderd.

De volgende dag zal de gevoeligheid nagenoeg verdwenen zijn en kunnen de dagelijkse activiteiten weer uitgevoerd worden zonder hinderlijk gevoel.

Eventueel is de roodheid ook met een zuivere minerale foundation (bijv. PRIORI of freshMinerals) te verminderen.
Een goede Total Protector is noodzakelijk. De huid is namelijk kwetsbaarder en zonlicht kan dan schadelijke gevolgen hebben.

De dagen na de behandeling kan de huid droger dan normaal aanvoelen en een beetje schiilferen. Gebruik in dat geval wat vaker een hydraterende crème.

De hoogste kwaliteit
Bij Dermaroller  behandelingen wordt gebruik gemaakt van steriele disposable apparatuur. Kwaliteit en veiligheid zijn gegarandeerd.

De therapeutische Dermaroller mag alleen door getrainde schoonheidsspecialisten en huidtherapeuten uitgevoerd worden, de medische Dermaroller alleen door artsen in geautoriseerde klinieken.

Nel Klootwijk van Beau Dermis is Dermaroller therapeute en zij kan u goed voorlichten en adviseren over de behandeling en te gebruiken producten vóór en na de behandeling.

Dermaroller-logo