Fruitzuur peeling

Wat doet een fruitzuurbehandeling?

  • verwijdert afgestorven hoorncellen
  • vermindert fijne lijntjes en rimpels
  • verfijnt de poriën
  • stimuleert de aanmaak van collageen, wat resulteert in een stevigere huid
  • egaliseert onregelmatigheden in de pigmentvorming

Een fruitzuurbehandeling met Phyris Skin Results Serum is eenmalig toe te passen in een gezichtsbehandeling, maar in kuurverband wordt het meest optimale resultaat bereikt.

phyris_skin-results_0x140 Phyris-skin-results

Dit is slechts een samenvatting van wat een fruitzuurbehandeling beoogt, het onderstaande is echter ook van belang om te weten.

Aandoening
De oppervlakkige peeling met fruitzuren is een behandelmethode voor huidaandoeningen zoals acne, acne littekens, donkere pigmentvlekken (melasma, ouderdomsvlekken en donkere vlakke littekens), grove poriën en de verouderde huid (anti-ageing).

Alfa-hydroxyzuren (AHA) zijn natuurlijke organische zuren. Zo wordt er gebruik gemaakt van glycolzuur, appelzuur en citroenzuur (allemaal plantaardige fruitzuren) maar ook van melkzuur en salicylzuur. De combinatie van deze zuren verbetert de afscheiding van de hoorndeeltjes in de huid en vermindert het risico op irritaties. AHA’s veroorzaken o.a. een afschilfering binnen de hoornlaag door de samenvoeging van de hoorndeeltjes te verminderen. Dit wordt veroorzaakt door het oplossen van de tussencelstof door de fruitzuren. De celvernieuwing in de basale laag wordt op deze manier versneld waardoor de celdeling wordt gestimuleerd. De huid absorbeert meer vocht en haar elasticiteit wordt flink verbeterd.

Behandeling
Om een efficiënte afschilfering van de huid te krijgen worden hoge concentraties fruitzuren van 50% en 70% in de praktijk toegepast door een huidtherapeut. Uiteraard is het werken met deze hoge concentraties voorbehouden aan een huidtherapeut die een zieke of beschadigde huid mag behandelen, een schoonheidsspecialist werkt met aanzienlijk lagere concentraties en verzorgt, verfraait en verbetert alleen ‘de gezonde huid’. Als het fruitzuur op de huid is aangebracht kan dit een licht tintelend gevoel geven. Soms wordt in uitzonderlijke gevallen de huid een beetje rood. Dit duurt niet langer dan 30 minuten. Mogelijk dat de huid een beetje warm gevoel geeft dat een paar uur kan aanhouden. De inwerktijd van de zuren bedraagt 2 tot 5 minuten, daarna wordt er geneutraliseerd met koud water.

Vóór de behandeling
De huid wordt voor de behandeling grondig gereinigd.

Na de behandeling
Tot ongeveer twee dagen na de fruitzuurpeeling kan er een lichte afschilfering (peeling) van de huid in bepaalde zones zichtbaar zijn. Ook is het dus goed om te weten dat de eerste week uw huid er in uitzonderlijke gevallen wat geïrriteerd kan uitzien.

Bij cliënten met een donkere huid kan er een donkere verkleuring optreden van het behandelde huiddeel. In het algemeen verdwijnt deze “hyperpigmentatie” vanzelf na 3 tot 6 maanden, maar kan in sommige gevallen permanent blijven. Bij sommige cliënten blijft het behandelde huiddeel lichter dan de omringende huid. In sommige gevallen kan deze bijwerking ook blijvend zijn.

Belangrijk is dat u na en tussen de behandelingen dagelijks sunblock gebruikt. Bij zonnig weer dient u vaker te smeren en dit tenminste tot twee maanden na de laatste behandeling. U dient geen andere agressieve behandelingen van de huid te ondergaan gedurende twee weken.

Wat is het verschil tussen een huidtherapeut en een schoonheidsspecialist?
Een huidtherapeut behandelt de zieke en/of beschadigde huid. Een huidtherapeut is een paramedicus. Een schoonheidsspecialist verzorgt, verfraait en verbetert de ‘gezonde huid’.