Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen met een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Een massage is het toepassen van gestructureerde of ongestructureerde druk, spanning, beweging of trilling op het lichaam waarbij zowel op de huid als op de spieren wordt gewerkt. Na een intensieve bindweefselmassage is de ontspanningsmassage een welkome aanvulling.

foto-7

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. Massage zorgt voor harmonie en balans tussen lichaam en geest.

Het verschil tussen een intensieve bindweefselmassage of sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in de duur van de behandeling, het soort strijkingen en de masseertechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage en intensieve bindweefselmassage.

foto-8Bij de massage is er keuze uit diverse etherische oliën (bijvoorbeeld de Arganolie van Kaé Cosmetique) en crèmes (bijvoorbeeld massage cream van Phyris). Ook kan de massage gecombineerd worden met een Rhassoul-behandeling.

 

 

Massage met warme lava schelpen (Lava Shells).
Pure Wellness deze schelpenmassage (Lava Shells). Het is een ontspannende massage die warmte gebruikt, net zoals de bekende hot stone massage. LavaShell-2Bij een Lava Shells-massage, wordt gewerkt met gepolijste diepzeeschelpen uit de Filipijnen. De schelpen worden gevuld met zakjes lava-aarde en een speciale activator. De inhoud wordt warm en na tien minuten zijn de schelpen klaar voor gebruik. Ze blijven minimaal vijftig minuten warm. Door hun vorm is er elke massagetechniek mee toe te passen. Ideaal voor het wegmasseren van spierknopen, het realiseren van ontspanning en het behandelen van drukpunten. De warmte komt van binnenuit de schelp door een mengsel van mineralen, algen, zout water en etherische oliën. Wanneer ze worden gecombineerd ontstaat er een chemische reactie die voor de warmte zorgt. In tegenstelling tot de hot stone massage houdt de masseur de schelp in de palm van de hand, en geeft hiermee lichte effleurages)*. Het is vooral een ontspannende, rustgevende massage en dat is gelijk het verschil met een hot stone massage die veel dieper doordringt.
)* Een effleurage is een vloeiende, ritmische strijkbeweging over de huid.

Lava Shell BACK (rug-nek-schoudermassage)

schelpen-massageAllereerst worden alle dode huidcellen van uw rug verwijderd met een heerlijke rugpeeling. Uw huid voelt hierna heel zacht. Dan begint de massage met de 2 warme schelpen. Zowel uw rug, schouder, nek en armen worden hiermee gemasseerd. Door de warmte voelt u alle spieren ontspannen. Deze behandeling duurt ongeveer 30 minuten.

Lava Shell BODY (complete lichaamsmassage)
Helemaal van top tot teen gemasseerd worden met de warme schelpen. U voelt zich hierna heerlijk warm en ontspannen. Eerst wordt uw rug gescrubd. Daarna begint de massage. Zowel uw rug, schouders, nek, armen, benen, voeten, buik, gezicht en hoofdhuid worden gemasseerd. Deze weldadige wellnessbehandeling moet u beslist eens meemaken!